Pages

21 Günde Meditasyon Alışkanlığı 1. Gün

8 Mayıs 2020 Cuma



          Pluto önümüzdeki birkaç ay boyunca gerileyecek.  

          Ağır hareketli Pluto aslında mitolojide yeraltı ve ölüler tanrısı Hades ile özdeşleştirilir. Bu sebeple retro süresince bilinç altımızda derine attığımız konular yüzeye çıkabilir. 7 Mayısta yaşadığımız Akrep burcundaki dolunay da derinlere gömdüklerimizi ortaya çıkartmayı vaad ederken yapabileceğimiz en mantıklı şey kendimizi bu sürece en hazırlıklı şekilde donatmak.

           Hayatımda meditasyonu ilk kez psikoloğumun ofisinde yapmıştım, tabi o zaman hayatıma ne kadar etki edeceğini bilemezdim. O çalışmayı ses kaydı alıp birkaç hafta gece uyumadan ve sabah ilk uyandığımda dinleyip uyguladım. O zamanki kısa süreli aksiyetemi kontrol altına alıp rahatlamama büyük faydası oldu.

           Sonraları birkaç uygulama indirerek meditasyon yapmaya çalıştım fakat hepsi ücretli olduğu için ücretsiz sürüm bittikten sonra kullanamadım. Böylece youtube ve spotifyda meditasyon aramaya başladım. Başta Türkçe meditasyon bulamam sanırken bulduğum içerikler beni o kadar mutlu etti ki, en sevdiklerimi sizin için derleyip bir alışkanlık takvimi haline getirmek istedim.

          Toplam 21 gün sürecek bu etkinlikte ilk 7 gün arınmayı, ikinci 7 gün farkına varmayı, üçüncü 7 gün de gelişme ve iyileşmeyi hedefliyor olacağız. Sizden tek isteğim bu meditasyonları açık bir fikirle önyargısız yapmanız. Bazıları ses meditasyonu, bazıları ise yönlendirmeli meditasyonlar. Biraz hayal gücünüzü de çalıştırmanız gerekecek.

         İlk gün için seçtiğim meditasyon bir çakra dengeleme ses meditasyonu. Vücudumuzda bulunan 7 enerji noktasının dengesi bozulduğunda hem fiziksel olarak hem de zihinsel olarak hastalıklara meyilli oluyoruz. Bu sebeple bu seriye dengeleme meditasyonu ile başlamayı tercih ettim.

          Şifa olsun

             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder